Hoe moet je groente invriezen

Spruitjes invriezen is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt dit op 2 manieren doen, gekookt en ongekookt. Spruitjes zijn in de winter vaak erg goedkoop omdat ze dan in seizoen zijn, juist daarom is het een goed plan om deze in te vriezen. Hoe moet je beginnen?

spruitjes invriezenOngekookte spruitjes invriezen

Deze manier is de gemakkelijkste. Heel eenvoudig, je maakt de spruitjes schoon, spoelt ze goed af en droogt ze, eventueel even in een schone theedoek. Daarna verdeel je de spruitjes in porties in diepvriesdoezen of in zakjes. Het voordeel van dozen is, dat je ze gemakkelijk kunt stapelen, het voordeel van zakjes, is dat je er ongevulde hoekjes mee kunt opvullen.

Wanneer je de dozen of zakjes hebt gevuld, dan zet je de diepvries op invriezen en stopt het geheel in de vriezer. Let er wel op, dat je de spruitjes, daarna, bevroren verwerkt, dus niet laten ontdooien voor het verwerken. Je kan ze zelfs bevroren in een airfryer doen als je daar de juiste accessoires voor hebt!

Gekookte spruitjes

Maak de spruitjes schoon en zet ze met ruim water op het vuur. Laat het geheel 3 tot 5 minuten koken. Giet ze daarna af en doe ze in een vergiet. Laat er koud water over spoelen, zorg dat de spruitjes zo snel mogelijk worden gekoeld. Daarna de dozen of zakjes vullen en de diepvries op invriezen zetten. Zo kun je gekookte spruitjes invriezen.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.