Hoe moet je spruitjes klaarmaken

Spruitjes zijn kleine kooltjes. Deze kun je op verschillende manieren bereiden. Spruitjes kun je koken, maar je kunt spruitjes ook wokken of in de oven, in de braadzak klaarmaken. Hoe je spruitjes wilt klaarmaken is naar wat je eigen smaak is.

spruitjes klaarmakenBereidingswijze koken

Wanneer je spruitjes wilt koken, dan maak je eerst de spruitjes schoon, zet ze op met ruim water en laat deze vervolgens een minuut of 20 koken. Voeg een beetje melk en/of margarine toe. Het maakt de spruitjes wat zachter van smaak. Na 20 minuten zijn de spruitjes beetgaar. Houdt je van wat zachtere spruitjes, dan kun je ze wat langer laten koken. Daarna afgieten en een beetje nootmuskaat toevoegen en een klontje boter of margarine er door roeren.

Spruitjes klaarmaken in de wok

Je kunt spruitjes ook wokken. Hierbij heb je enkel wok olie, spruitjes en wat kruiden, naar keuze, nodig. Je maakt de spruitjes schoon. Doet de olie in de wok en laat deze vervolgens goed heet worden. Voeg de spruitjes toe en doe er de kruiden overheen. Schep het geheel ongeveer 3 tot 5 minuten goed om en het gerecht is klaar.

Spruitjes in de braadzak

Spruitjes klaarmaken in de braadzak kan ook. Maak de spruitjes schoon, doe ze vervolgens in de braadzak en sluit deze met de bijgeleverde clip. Leg de braadzak op een braadschaal en prik 2 gaatjes in de bovenkant van de zak. Laat het geheel, in een voorverwarmde oven van 160 graden, 30 minuten garen.

Er zijn verschillende manieren voor he spruitjes klaarmaken. Probeer ze maar eens uit. Wil je nòg meer? Check dan zeker het nieuwe boek “Plan Vegan” van Nathalie Meskens, ze heeft er heel wat leuke spruitjesideetjes instaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.