spruitjes wokkenSpruitjes wokken, weer eens iets anders! Hieronder een leuk receptje dat ik via Danny Horseele mocht ontvangen. Thanks!

Wat heb je nodig:

  • 300 gram spruitjes
  • 1 Ui
  • 2 teentjes knoflook of een theelepel knoflookpasta
  • magere spekreepjes
  • snufje peper

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en kerf de onderkant (het stronkje) kruislings in.

Doe de spekreepjes in een wok.

Bak deze, eerst op laag vuur, daarna wat hoger, zodat het eigen vet eruit komt.

Schep regelmatig om.

Voeg nu de ui en de uitgeperste knoflook ( of knoflook pasta) toe.

Laat het geheel nog even doorbakken.

Voeg nu de spruitjes toe.

Maak het gerecht af, door een snufje peper toe te voegen.

Spruitjes wokken is dan wel niet zo algemeen bekend en wordt ook niet zo vaak gedaan. Toch is dit de manier om de zogenaamde spruitjeslucht uit huis te houden en een heerlijke maaltijd klaar te maken, van een groente, die vanwege de geur, niet zo populair is. Spruitjes zijn heel gezond, het is een koolsoort, die zich prima leent om een wok gerecht mee te maken.

Er zijn diverse recepten en mogelijkheden om spruitjes wokken uit te proberen. Voeg een groente toe of eventueel roerbakmie en je hebt een heerlijk gerecht van gewokte spruitjes.

Je kunt de spruitjes wokken voor ongeveer 3 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.