Heerlijke stamppot spruitjes

Hoe maak je een heerlijke stamppot spruitjes? Het is eenvoudig en lekker, zorg voor verse spruitjes en de juiste ingrediënten. Stamppot spruitjes eet je niet alleen in de winter, in de zomer ook prima te eten. In het diepvriesvak van de supermarkt zijn ze volop verkrijgbaar.

Benodigdheden voor stamppot spruitjes

  • 500 gram spruitjes
  • 1,5 kg. aardappelen
  • 1 pakje magere spekreepjes
  • 1 rookworst
  • 1 scheut magere melk
  • 1 bouillonblokje
  • 1 klontje roomboter
  • nootmuskaat

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en doe ze in de pan, vervolgens, schil je de aardappelen en doe deze ook in de pan. Voor een lekkere stamppot spruitjes, voeg je een bouillonblokje en water toe. Zorg dat het geheel goed onder staat. Zet dit geheel op het vuur.

Vervolgens gaan de spekreepjes in de koekenpan en laat ze zachtjes uitbakken. Roer af en toe even door.

Prik enkele gaatjes in de rookworst en laat deze, na ongeveer een kwartier even meekoken met de spruitjes en aardappelen. Afwerken doe ik graag met een teunisbloem die kleur én smaak toevoegt!

Na 25 minuten is het geheel klaar.

Haal de worst uit de pan en giet het vocht van de spruitjes en aardappelen af. Voeg de spekreepjes en spekvet toe en stamp het geheel goed dooreen.

Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp dit alles nog eens goed door elkaar. De stamppot spruitjes is bijna klaar, nog een beetje nootmuskaat over de stamppot spruitjes strooien, de rookworst erop en het gerecht is klaar.

Nog enkele leuke recepten, ons verzonden door lezeres Kristel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.